Ingrediënten
2 bolcourgettes
1 grote zoete aardappel
12 groene asperges, gekookt
Kwart paprika
Mozzarella kaas
Olie
Wat grove peperkorrels
Fijn zeezout
Bereiding
Verwarm de over voor op 200 graden.
Haal de mozzarella uit de verpakking en laat dit goed uitlekken
Zoete aardappel
Schil de aardappel.
Snij de helft in blokjes en de andere helft in dunne schijfjes.
Kook dit ongeveer 10 minuten tot het zacht is.
Giet het water af.
Hou de blokjes en schijfjes apart.
Bolcourgette
Snij 1 bolcourgette door midden en hol deze uit. Zo krijg je 2 mooie bakjes!
Bak het spul dat uit de courgette komt even zacht in de olie in een pan en doe dit bij de blokjes zoete aardappel.
De andere courgette snij je in mooie plakjes.
Bestrooi deze met wat zout.
Grill deze plakjes kort tot ze een beetje zacht zijn.
Eindafwerking
De samengevoegde blokjes aardappel en courgette met de stamper fijn prakken.
Voeg peper naar smaak toe.
Snij 4 groene asperges en de paprika in kleine stukjes.
Meng deze door de aardappel en courgette.
Vul de 2 overgebleven courgettebakjes hiermee
Zet ze in een overschaal met een klein beetje olie onder de bolcourgettes.
De “torentjes” bouw je als volgt op:
Leg de 2 grootste plakken courgette naast elkaar op een beetje olie in de ovenschaal.
Leg daar bovenop een plak zoete aardappel.
En leg daar bovenop een plak mozzarella.
Maak zo 2 mooie torentjes.
Leg de overgebleven asperges naast de courgettes in de ovenschaal.
Draai de oven terug op 180 graden en zet de overschaal ongeveer 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!