Jeroen en ik eten dit met zn tweeën, Maar voor drie personen is dit ook goed te doen
Voor eventueel 4 personen kun je 400 gram gehakt nemen en 2 pakjes Heinz tomaat blokjes en misschien iets meer groenten.
Ingrediënten
1eetlepel cocosolie
2 teentjes fijngesneden knoflook (kan ook zonder)
2 kleine eetlepels Italiaanse kruiden
4 tomaten
1 courgette
1 bak ricotta kaas
1 pakje Heinz tomato blokjes met basilicum & oregano
300 gram rundergehakt
175 gram gesneden champignons
200 gram pasta groenten
Olie om in te vetten
Geraspte kaas
80 gram sla voor erbij
Optioneel: wat lasagne bladeren.
bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de cocosolie in een wokpan. Wok de knoflook kort en voeg gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de champignons en de pastagroenten toe en bak dit mee.
Ontertussen doe je de ricotta kaas in een schaaltje en voegt de Italiaanse kruiden toe meng dit goed met een garde.
Snij de tomaten in niet al te dunne plakken,
Was de courgette en snij met de kaasschaaf mooie plakken van boven naar beneden. Als je bijna op de helft bent draai je hem om en ga je aan de andere kant verder met schaven.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Schut het pakje Heinz tomato en scheur het open.
Ondertussen is het bakken klaar en begin je met opbouwen van de lasagne.
Begin met een laag courgette, gehakt mengsel, beetje tomaten blokjes, courgette, ricotta enz enz….
Eventueel kun je er ook wat lasagne bladers tussen doen. zorg dan dat deze op het warme gehakt mengsel komen en doe dan boven op de lasagne bladeren de tomaten blokjes.
Zo gaart het beter in de oven. Eindig met een laag courgetten met daarbovenop wat tomatenblokjes.
Maak een mooi bordje met wat sla, groeten lasagne en de gerapte kaas:-)
Eet smakelijk!