bananencake

Ingrediënten

3 bananen
3 eieren
200 gram boekweitmeel
3 kleine appeltjes
2,5 theelepel baking soda*
2 theelepel kaneel
1 zakje vanillesuiker of 1 el honing
1 el rozijnen
2 el walnoten
2 el pecan noten
half bakje noten mix van bv Jumbo
1 zakje mokka boontjes van bv Jumbo

cakeblik
kokosolie om blik mee in te vetten

bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

schil de appels en snij ze in blokjes.
Doe ze met een scheutje water in een pannetje en kook ze even tot ze zacht zijn.
Giet het vocht uit de pan.

Voeg in een andere wat grotere kom de 3 bananen. Snij ze beetje klein, voeg de gekookte appetjes toe en pureer dit met de staafmixer. Probeer nog wel een beetje kleine stukjes over te houden. Niet als snot pureren. Voeg de eieren, boekweitmeel, vanillesuiker, baking soda, toe en mix dit er goed doorheen met een GARDE.
Voeg de overige noten, rozijnen en mokka boontjes toe. Mix dit ook met de garde er goed doorheen.

Vet je cakeblik in met de kokosolie en vul dit met het mengsel. Zet het in de voorverwarmde oven voor 45 minuten.

* Bakingsoda (zuiveringszout) kun je kopen bij bv een reformwinkel.

optie’s
Het recept kan ook heel goed zonder de mokka boontjes! Of vervang het door bv kleine stukjes pure chocolade. Wel weer iets geonder natuurlijk.

Hou je niet van zulke grove noten in je cake, hak ze dan wat fijn.

IMG_8416

IMG_8421

IMG_8420

Een reactie op “bananencake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.