Tagliatelle met garnalen

Gister was ik bij mijn zus en schoonzus aan het eten, echt mega lekker! Frederika kan echt mega lekker koken, al vind ze zelf van niet. Dankzij haar gerechtje kreeg ik vandaag ook eindelijk weer eens inspiratie om een makkelijk gerechtje te maken. Zelf was ik hier in 20 a 25 minuten mee klaar. Wij hebben dit met zn tweeën opgegeten en zaten aardig vol! Dus het kan zeker voor 3 personen die niet heel veel eten of als tussengerecht.

IMG_5909

Ingrediënten:

  • 1 winterwortel
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 100 gram jumbo garnalen
  • 100 gram geraspte parrano kaas
  • 250 ml kookroom (geen light)
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 rode paprika
  • Peper
  • 1 el Knoflook
  • 2 el roomboter
  • 2el olijfolie
  • Ev zout
  • Ev wat tuinkers voor decoratie

 

Bereiding:

  1. Snij de champignons en de paprika in kleine blokjes en zet appart. Maak van de winterwortel schoon en maak lekkere lange slierten met de kaasschaaf van de overige winterwortel
  2. Zet water op en breng het aan de kook.
  3. Strooi 3/4 van de knoflookpoeder over de garnalen. Smelt de boter en bak de garnalen in een hapjes pan.
  4. Haal de garnalen uit de wok zodra ze gaar zijn. Dit is best snel. Laat het overige boter en gewoon in de hapjespan zitten.
  5. Doe de champignons en de paprika in de pan en bak dit. Gooi ook de rest van de knoflookpoeder toe. En lekker wat peper naar smaak. Zelf gebruik ik haast geen zout in mijn eten maar hier zou ev ook wat zout bij kunnen. Klein mespuntje.
  6. Zodra het water aan de kook is gooi je de geschaafde wortel en de tagliatelle in het kokende water en kook dit volgens de bereidingstijd op de verpakking.
  7. Ondertussen zijn de champignons en de paprika wel klaar. Doe 3/4 van de kookroom erbij en laat dit zachtes inkoken en inbinden. Doe 3/4 van de Parrano Kaas erbij en de rest van de kookroom erbij. Laat heel zachtjes inkoken Todat het een beetje dik is maar niet al te dik.
  8. Giet de tagliatelle/wortel af. Doe het terug in de pan en doe de 2el olijfolie er over heen.
  9. Verdeel de tagliatelle/wortel over de borden en doe de saus eroverheen. Garneer met de overgebleven kaas. Verdeel de Garnalen erbij en maak het eventueel af met wat groens. Bv tuinkers.
  10. (Je kan natuurlijk nog meer groeten toevoegen aan de saus. bv uitje, courgette enz enz.)

Bon apetit

Eet smakelijk

Eet smakelijk

IMG_5898

Ik gebruikte deze kruiden op de garnalen.

 

 

Parrano kaas.

Parrano kaas.

 

De goedkoopste kookroom.

De goedkoopste kookroom.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.